Laatste week Berkeley - Reisverslag uit Berkeley, Verenigde Staten van Sabrina B. - WaarBenJij.nu Laatste week Berkeley - Reisverslag uit Berkeley, Verenigde Staten van Sabrina B. - WaarBenJij.nu

Laatste week Berkeley

Door: sabincal

Blijf op de hoogte en volg Sabrina

14 Augustus 2011 | Verenigde Staten, Berkeley

Finals/ laatste week Berkeley
Allereerst sorry dat ik zo lang niets geschreven heb! Ik heb het de afgelopen twee weken super druk gehad met leren, leren, leren en nog eens leren. Ik had finals donderdag en vrijdag (11-8 en 12-8), moest een paper inleveren dezelfde donderdag en op top of it, van alles regelen met de UvA omdat zij net zoveel fouten maken als wij soms bij SoZaWe kunnen doen. Voornamelijk “dat valt niet onder mijn functie” verhaal of “andere afdeling”. Uiteindelijk is dat van de UvA wel geregeld na 2 uur heen en weer bellen, dus daar ga ik niet over uitweiden.

Anyway, de laatste week Berkeley is VOORBIJ gevlogen. Ik stond stijf van de koffie op een gegeven moment, heb zeker 2 nachten doorgehaald en/of hooguit 2 uur geslapen in de laatste dagen.

De ergste nachten waren wo/do en do/vr. Op een of andere manier presteer ik beter met een deadline en als ik nachten doorhaal… wo/do heb ik tot 6 uur in de ochtend gewerkt aan mijn paper om vervolgens tegen 9 uur weer op te staan om te leren voor mijn final die dag!!! Daar had ik helemaal niets aan gedaan (Legal English). Ik verwachtte er niet veel van en stond daar al slecht voor.
Hoe slecht? Niet dat ik slechte cijfers had, die waren allemaal boven de 80% muv 1 onderdeel 70%, maar ik had ook nog eens 2 quizzes gemist waardoor er 0% stond die mijn gemiddelde zwaar omlaag haalde.

Donderdag mijn paper ingeleverd en daarna de final gemaakt. Uiteindelijk wel gehaald met een 67%, niet erg hoog, maar ik lig er niet wakker van. De vraag was of het voldoende zou zijn om te slagen voor dit vak. Want normaliter als je een D hebt, ben je alsnog geslaagd, maar bij dit vak zou je minimaal een C moeten hebben om te kunnen slagen. Godzijdank had ik als eindcijfer een C en heb ik mijn certificaat binnen!!!!!

Goed, vrijdag hadden we finals voor American Politics. En ik was de ENIGE van mijn groep die finals had vrijdag, de laatste dag, de dag dat we moesten uitchecken. Balen dat ik deed!!! Iedereen zou feesten die avond, behalve ik. Ik zou die nacht in de bieb moeten zitten studeren waar ik totaal geen kracht meer voor had. 6 weken lang heb ik elke dag les gehad, elke dag moeten lezen, papers moeten schrijven, midterms moeten maken etc. Ik had gewoon echt GEEN ZIN MEER. Ik was het zat die donderdag en vond dat ik ook mocht uitgaan. Ik zou maar een uurtje blijven aangezien alles tovh om 2 uur sluit en dan zou ik weer actief verder studeren.

Eindstand heb ik tot 00.30 uur in de bieb gezeten, binnen een kwartier omgekleed en naar de toko gelopen. Daar zou ik een uurtje blijven, maar ben tot het eind gebleven. Hallo, het was de laatste avond dat ik met iedereen zou zijn!! Na party-en zou ik de bieb induiken, DACHT ik. Na party-en ben ik tot 6 uur aan het chillen geweest!!! Schandalig.. en pas om 6 uur ben ik gaan studeren voor mijn final!

Van 6 tot 9.30 uur in de bieb gezeten om nog de laatste dingen bij te lezen. En voor mijn gevoel kende ik het totaal niet!!!! Dus heb ik mijn samenvatting maar naar mijn telefoon gestuurd om dan tijdens een “plaspauze” snel alles door te nemen, mocht ik iets niet meer weten.

Let wel, ik had dus de HELE nacht NIET geslapen en de avond ervoor ook maar een paar uur. Dankzij Mark van het I-house cafe die koffie met XTC serveert, kon ik dit volhouden.

Om 10.00 uur begon mijn final en tot mijn verbazing was het MAKKELIJK!!!!! Er zaten echt vragen tussen waarvan ik dacht “are you for real”? Opzet was 15 MC, 6 uit 8 definities en 1 essay.

Alle moeilijke onderwerpen werden niet gevraagd. En de definities waren goed te doen. Waarschijnlijk omdat de midterm zo slecht was gemaakt, hebben ze de final makkelijker gemaakt. THANK GOD! Dus nu nog wachten op mijn cijfer.

Vrijdag was tevens check-out date en met pijn in mn hart heb ik afscheid genomen van het International House in Berkeley. Het was zo raar om weg te gaan van een plek dat je “thuis” noemde in de States.

Ik ben tot de 14e in San Francisco gebleven en heb eigenlijk weinig gedaan. Eindelijk een keer de “Painted Ladies” bezocht en uitgeweest in Ruby Skye. Kennelijk DE uitgaansgelegenheid in SF, al vond ik de muziek nogal tegen vallen.

De 14e vertrokken naar LA. Daar schrijf ik apart nog iets over op.

• 19 Augustus 2011 - 14:43

Ted:

Zo kennen we je weer! Ik las in 1 van je vorige bijdragen iets in de trant van als ik nou SORRY zeg krijg ik misschien een half punt extra ook al weet ik het niet.En nu moeten de punkten binnengehaald worden met behulp van het gebruik van drugs en spieken op de plee.Ga je nog een gesprek aanvragen als je je cijfer te laag vindt :)))) of ga je je nou helemaal in LA storten? Ik zou het wel weten als ik jou was.
    Met deze puntige bijdrage is het wel leuk geweest en zie je ik ergens begin september wel weer om over wat kruisjes te komen klagen...ja,voor joe een vraag,voor mie een weet.
    Veel plezier nog!

• 21 Augustus 2011 - 07:31

Sabrina B.:

Hahaha, dank je wel Ted!

Ik ga denk ik maar mailen naar mijn teacher, want ik wil mijn eindcijfer weten hihi.

LA en Vegas volgen nog!