Lake Tahoe & Yosemite National Park
Door: sabincal
Blijf op de hoogte en volg Sabrina
06 Augustus 2011 | Verenigde Staten, Berkeley
De pret begon vroeg in de week al met het huren van een auto. We wilden een cabrio en kozen voor Sunny Cars omdat deze praktisch naast de universiteit ligt en we niet zo ver hoefden te reizen naar bijvoorbeeld San Francisco. Nu is SF maar 15 min van Berkeley vandaan met de BART, maar om 6 uur s ochtends is dat toch wel even balen!
Helaas kreeg ik donderdagavond al een mailtje van Sunny Cars dat het door ons gekozen voertuig niet beschikbaar was en of we een SUV wilden die €20 goedkoper zou uitkomen.
Jaaaa daaagg... wij zijn 2 chicks dachten we en we willen wel een beetje luxe!
Uiteindelijk konden we via een Duitse klasgenoot een auto bij Alama huren met 40% korting. Zo Hollands als we zijn, hebben we dat dus gedaan en gingen we voor de midsize; geen cabrio want die hadden ze niet.
De zoektocht naar een motel duurde ook super lang. We wilden echt een motel omdat we teveel horrorfilms hadden gezien en die sfeer moet een motel ook hebben, maar we wilden ook weer geen motel waar het gemiddelde cijfer lager dan een 5,5 was EN duurder uit zou komen dan $80 voor 1 nacht. Heey... we blijven Hollanders.
Na bijna 1,5 uur internetten hadden we een motel gevonden en geboekt via booking.com
We hadden afgesproken om zaterdag de auto om 7.30 uur op te halen van de airport en dat betekende dat we de BART moesten hebben van 6.08 omdat het best wel een eindje is van Berkeley in de ochtend. De BART rijdt dan niet regelmatig maar om het uur.
Die nacht ben ik in plaats van op tijd te gaan slapen, pas rond 2 uur gaan slapen omdat ik nog uitgebreid wilde douchen etc etc.
Zaterdag 30-7
Om 5.45uur zou ik klaar moeten staan om rustig naar de BART te kunnen lopen. Die wandeling neemt al gauw 15min in beslag. Hoe laat werd ik wakker... juist... 5.45 uur. Van vermoeidheid en de stress de hele week heb ik door mijn wekkers heen geslapen of ze simpelweg uitgezet wanneer ze overgingen.
Op het moment dat ik mijn bed verschrikt uitstapte, stond mijn reisgenoot al voor mijn deur. Ik binnen 15 min aangekleed, spullen gepakt etc, maar we wisten al dat we te laat waren voor de BART.
Uiteindelijk kwamen we rond 8.30 uur aan op SFO om de auto op te pikken. Gelukkig deed Alamo niet moeilijk en mochten we kiezen tussen een hoop midsize auto's!
Dat was echt super leuk, want je krijgt het idee dat je heeelll rijk bent en dan beslist met welke van je auto's je een dagje gaat cruisen.
Tahany en ik kozen unaniem voor een Nissan Sent die schreeuwde om onze aandacht :P
Ik vind van mezelf dat ik nogal goed kan autorijden, maar heb verder nooit een automaat gereden!!! Dus liet ik Tahany maar eerst rijden :P. We zouden de dag beginnen in Stanford om de prestigieuze universiteit daar te bezoeken, overigens onze rivalen en vanuit Stanford door te rijden naar Lake Tahoe.
Tahany reed hortend en stotend de garage uit en uiteindelijk kwamen we rap in Stanford aan!
Stanford
Wat kan ik zeggen over Stanford. Het is een privéschool en collegegeld voor de Law School is $15820, dat is ruim €11500!!! En ik ging zeuren om mijn €9000 aan collegegeld….
Kortom, wie aan Stanford gaat studeren moet zorgen voor 1.rijke ouders 2. Een aardig zakcentje 3. Een erfenis waarmee je de schoolkosten kan betalen.
Maar ik moet niet liegen… Stanford is werkelijk PRACHTIG. Het straalt een hoop rust uit, de campus is geweldig mooi en het is er zo sereen. Het was alleen jammer dat er veel Chinezen rondliepen en continu foto´s namen, wat ik eigenlijk ook deed…
We zijn nog even in de universiteitsshop wezen kijken, maar het viel vies tegen. Mascotte van Stanford is een boom, simpelweg Tree en de kleur is rood. Wij `Bears` zijn veel cooler! Wij zijn namelijk beren en onze kleuren zijn blauw en geel. VEELLL TOFFER! Iedereen loopt in Berkeley rond met een trui van de Bears en Stanford doet hetzelfde met hun suffe tree´s!
Goed na Stanford was het mijn beurt om te rijden, maar dan ook wel een langer stuk, namelijk door naar Lake Tahoe. Slik. Automaat. Slik. Amerikaanse wegen. Slik. Ik vond het best spannend en had snel een aantal verkeersregels doorgenomen, hoofdzakelijk speed limit want daar houd ik me zelden aan!
Ik oefende eerst op de parkeerplek en het enige waar ik even aan moest wennen was de rem en het willen koppelen. Dat duurde 1 minuut en daarna reed ik rustig weg ZONDER stress! Het ging prima! Zelfs fileparkeren ging in 1x dus ik ben een super talent!!!
De snelwegen waren simpel totdat ik in de bergen reed naar Lake Tahoe. Wow, dat is wel even andere koek. Steile wegen, scherpe bochten, opletten voor overstekend wild. Pff.. maar zodra we dichter bij Tahoe kwamen, keek ik mijn ogen uit door de schoonheid van de States. De natuur is werkelijk GEWELDIG! De valleien, heuvels, dieren… het is zo prachtig.
We kennen de US voornamelijk vanwege fastfood, slechte politiek en wolkenkrabbers, maar de natuur is geweldig!!! Als je dacht dat het Kralingse Bos mooi was… I dont think so. Het Kralingse bos stelt niets voor!!!
Maar goed, ik vergeet iets belangrijks. In Stanford werd ik gebeld door ons motel. Ze hadden een probleem met de waterleidingen en konden ons geen accommodatie bieden. Of we even wilden cancelen bij booking.com. Ik vond het maar raar omdat ik weet dat als ik cancel op dezelfde dag, mijn geld kwijt ben! Dus ik vroeg haar of zij mij een email wilde sturen en daarin wilde bevestigen dat zij eigenlijk cancelde vanwege die zogenaamde waterleiding. Dat zou ze doen zei ze en ze noteerde mijn emailadres. Ik vond het vreemd, want bij mijn boeking had ik deze zooi al doorgegeven, waarom vraagt ze het weer? En waarom moet ik cancelen?
Dus ik naar booking.com bellen en de situatie uitleggen. Wat blijkt… ze waren overboekt en moeten voor mij dan een andere accommodatie regelen. Dit kan duurder uitvallen (en dat zou het ook want alles zat vol in Tahoe voor dat weekend, hadden we al gezien) en daarnaast het veel tijd. Booking.com had dit van hun vernomen en zij dachten dat ik wilde cancelen omdat ik niet meer ging. Ho even!! Dat is helemaal niet waar. Uiteindelijk heeft booking.com ze erop aangesproken en na wat heen en weer bellen, hadden ze een ander motel voor ons geregeld.
Eenmaal in Tahoe aangekomen zijn we rechtstreeks naar het motel gereden. Woow… dat was echt VET!!! Een simpel motel zoals in de film. Gewoon begane grond en 2 kamers waren op een bovenverdieping gebouwd. Wij kregen kamer 108 toegewezen en hadden toevallig al voor de deur geparkeerd! Hoe bizar. Het was niet helemaal shabby maar ik zag allemaal moordfilms voor me. Het was gewoon cool!!!
Na motel zijn we een stuk om Tahoe gereden en dat was echt PRACHTIG! Op een gegeven moment reed ik op een smalle weg in de bergen waarvan aan weerszijden alleen maar water was! Dat was eigenlijk best eng omdat bij een verkeerde beweging je gewoon naar beneden stort….
Ohja, en lang leve de automaat want al die steile wegen… echt niet dat je daar wilt schakelen!!! En de reis naar Tahoe heeft ongeveer 7 uur geduurd… veel te lang omdat we te lang in Stanford bleven en tussentijds gewisseld hadden.
Anyway, na uitgebreid en duur gegeten te hebben bij de Rojos, een plaatselijke toko zijn we als een baksteen in slaap gevallen. We zouden lekker gaan zwemmen die dag.. maar daar is niets van terecht gekomen.
Zondag
Ik om 7 uur opgestaan omdat we wilden zwemmen en na het zwemmen meteen naar Yosemite zouden rijden. De rit zou ongeveer 5 uur zijn, dus vroeg vertrekken was geen luxe maar noodzakelijk. Zeg ik dat goed? Ik spreek, schrijf en lees alleen maar Engels dat mijn Nederlands gewoon achteruit is gegaan.
Anyway, van het zwemmen kwam niet terecht omdat we beide moe waren en zijn maar gaan ontbijten bij de Denny’s. Nog een Amerikaans keten waar je kennelijk voor cheap kunt ontbijten. Oh mijn god, ik heb het geweten…. Ik had honger dus ik koos voor een “pick your own grand slam” ontbijt. ik mocht 4 dingen kiezen en koos voor 2 pancakes, eieren, turkey and oatmeal. Dan ga je ervanuit dat je niet veel krijgt aangezien je voor 1 persoon bestelt en het was $8, omgerekend € 5,60.
OMG. Dat doe ik dus never nooit meer. Het was super veel en ik kreeg het echt niet op. Uiteindelijk doggybag met oatmeal en pancakes mee voor onderweg! Sorry Ted, maar dit moest ik kwijt.
In Lake Tahoe nog even op een uitkijkpunt gestopt om foto’s te maken. Natuurlijk doe ik weer het tegenovergestelde van de regels en klom ik rotsen waar je niet mocht klimmen, simpelweg, 1x uitglijden betekent je dood tegemoet gaan. Maar daar heb ik meestal lak aan, want ik klom dus over rotsen naar een afgrond om daar leuk op een steen te zitten en te poseren. Tjah… verschil moet er zijn. ;)
De weg naar Yosemite reed Tahany omdat ik nog best moe was. Ik had vantevoren al de route uitgestippeld. De navigatie doet aan snelheid, maar ik wilde wel wat zien en koos voor een highway die midden door alle bossen ging. We hebben het geweten en ik bedank God dat we de route rustig hebben mogen doorstaan.
De route naar Yosemite vanuit Tahoe ging midden door de bergen. Sterker nog, 8000 feet werd er aangegeven, geen idee hoe hoog dat is, maar we reden op een gegeven moment op een weg waarnaast sneeuw lag!!!! Het was super hoog en de weg was nog smaller en steiler ZONDER vluchtstrook of vangrail. Het was super eng maar echt cool om te doen. Het uitzicht is werkelijk GEWELDIG! En eerlijk is eerlijk, als je hier durft te rijden door de bergen, dan durf je ALLES!!!
We stopten een paar keer bij meertjes met sneeuw aan de oever. Heel bizar, terwijl het buiten 25 graden is en je in de auto zit met airco aan. Toen we eenmaal aan de afdaling begonnen, ben ik in slaap gevallen en heb ik geslapen tot we bij highway 120 uitkwamen en ik verder zou rijden. Ohja, zo goed als we zijn, hadden we zelfs onze boeken meegenomen om de te kunnen studeren wat ik dan ook braaf in het motel en in de auto heb gedaan!
Yosemite
Vanaf highway 120 heb ik verder gereden naar Yosemite National Park. Eenmaal aangekomen en na een entree betaald te hebben van $20, reden we richting Yosemite Valley, wetende dat we een aantal mooie punten moesten overslaan zoals Glacier Point. Tja, weinig tijd en we moesten sowieso nog 4,5 uur terug rijden naar SFO om de auto af te leveren en de laatste BART te pakken naar Berkeley.
We zijn bij de waterval gestopt en hebben daar mooie foto’s van gemaakt, verder door Valley gereden en mooie dingen gezien. Maar eerlijk is eerlijk, Lake Tahoe is echt veel mooier dan Yosemite. Althans, van wat ik van Yosemite gezien heb, krijgt Yosemite een 7 en Lake Tahoe toch een dikke 8,5!
Daarnaast was het stervensdruk in Yosemite dat je niet eens een normale foto kunt maken zonder dat iemand anders erop staat. Ook daar klom ik weer over rotsen bij een waterval die overigens super glad waren! Dit was wel even andere koek dan klimmen bij Lake Tahoe.
Om 17.30 uur vonden we het wel leuk allemaal en probeerden we het park uit te komen. Helaas ging dit niet zonder irritatie want ik reed achter een vrouw die een relatie had met haar rempedaal. Dat vreselijke mens bleef remmen. Elke bocht > remmen. Elk mooi stukje > remmen. Hallo… je kunt ook je dikke voet van het gaspedaal halen en de auto uit laten rollen. Maar neej hoor. Het rempedaal was kennelijk leuker en met haar dikke poot bleef ze erop zitten.
Je moet je voorstellen. Smalle wegen, opletten op wilde dieren en dan nog zo’n idioot die continu remt. Het schoot niet op. Daarnaast zijn er drive outs waar langzamer verkeer de mogelijkheid heeft om te gaan rijden zodat sneller verkeer kan passeren. Maar ook dat deed dat mens niet. Mijn prioriteit was om het park uit te rijden voordat het donker werd want anders zou ik geen hand voor de ogen zien. Er is geen verlichting zoals in NL hier en het trekt me niet om in de middle of nowhere in het donker te rijden.
Uiteindelijk besloot dat mens na 20 mijl links af te slaan waarop ik luid toeterend inhaalde samen met nog 10 andere auto’s.
Na bijna 6 uur gereden te hebben, nam Tahany het stuur weer over na een break en kwamen we rond 23.30 uur op SFO aan om de auto in te leveren.
Schade voor dit weekend:
Niet meer dan €140 per persoon inclusief auto, motel, benzine, voedsel en entree Yosemite. Goed te doen toch?
07 Augustus 2011 - 08:25
Ted:
Toch maar weer fijn dat je er levend van afgebracht hebt.Nee,ik heb het
niet over dat ontbijtje.Een week of 2 geleden stond er een artikel van een pagina in het AD/RD over [nog echt] jeugdige dagjesmensen die naar Yosemite waren gegaan.Die klommen daar ook op rotsen waar ze niet mochten klimmen en lazerden de rivier in.Met fatale gevolgen,want de stroom is nogal snel.Ik dacht nog : zal
ik dit even proberen te scannen,om de feestvreugde te verhogen...
Trouwens : zo'n Norman Batesmotel
daar moet je inderdaad wel een keer in geslapen hebben als je in states bent.
Nog 16 dagen staat er[volgens mij tel je ze al af]..moeje nou nog steeds studeren of komt er ook nog iets van echte vakantie? -
10 Augustus 2011 - 06:54
Sabrina:
Hey Ted!
Ja dat had ik ook ergens gelezen, maar dat was ergens anders in Yosemite thank god.
Helaas moet ik nog steeds keihard studeren en deze week harder dan normaal. FINALS!! And papers to write. Opstaan om 8u en slapen om 2,3 AM. Bikkelen dus!!! -
11 Augustus 2011 - 14:01
Derya:
Sab je bent echt aan het genieten he. EN je bent echt in je schrijfmodus!! Jeetje meid, wat kan jij verhalen schrijven zeg haha. Leuke foto's btw. En mis je me nog??? NOT -
18 Augustus 2011 - 09:06
Lorenzo:
Ha Sabrina,
Wat een leuke roadtrip heb je gemaakt! En helemaal op de USA stijl van motel tot doggybag ;)
Nou geniet er van!!
groeten -
18 Augustus 2011 - 11:59
Marcel:
Hoe is het er mee?
Al even niets meer gehoord. -
21 Augustus 2011 - 07:28
Sabrina B.:
Gaat helemaal goed!!! Zie volgende verslagen.
xxx