San Francisco en Alcatraz - Reisverslag uit Berkeley, Verenigde Staten van Sabrina B. - WaarBenJij.nu San Francisco en Alcatraz - Reisverslag uit Berkeley, Verenigde Staten van Sabrina B. - WaarBenJij.nu

San Francisco en Alcatraz

Door: sabincal

Blijf op de hoogte en volg Sabrina

20 Juli 2011 | Verenigde Staten, Berkeley

Allright, like I promised, Saturday on another page ;)

Zoals ik al eerder schreef, zou ik naar Lake Merrit gaan in Oakland om te Kayakken etc. Helaas was ik te laat met inschrijven waardoor het allemaal vol zat. Achteraf ben ik blij, want het was koud hier. Niet zoals in Nederland, maar als je gemiddeld 25 graden gewend bent en opeens is het mistig en 16 graden, dan is het koud!!

Anyway, ik heb zaterdag HEERLIJK uitgeslapen en rond 14.00 uur ben ik met Tahany richting SF gegaan met de GRATIS bus. Yep, vergat ik te zeggen, ik mag dus gratis met de AC Transit reizen. Lang leve de Berkeley Summer Sessions founder! De planning was om Fishersman’s Wharf te lopen richting het park en zo naar Golden Gate toe. Hell of a walk, maar we hadden tijd zat. Vervelende was dat het de hele dag zwaar mistig was en we vreesden het ergste.

Eenmaal aangekomen bij Market Street in SF, hebben we de F-lijn gepakt richting Fisherman’s Wharf. Dat is een oude tram (niet de Cable Car). Het was stervensdruk, kennelijk een standaard toeristending! Vanuit Fisherman’s Wharf hebben we naar Fort Mason gelopen en we zagen NIETS! Het was super mistig. Toen besloten we om de bus te pakken richting Daly City Bart zodat we nog iets aan sightseeing konden doen. De bus zou stoppen aan de voet van Golden Gate en hopelijk konden we dan nog het een en ander zien. Eenmaal bij de Golden Gate aangekomen zagen we NIETS!! Het was super mistig en verder dan 10 meter kon je niet kijken. Dus wij maar verder met de bus langs Presidio, Golden Gate park, maar helaas niets gezien door die freakin’mist.

Zie kaartje voor de route die we afgelegd hebben. Godzijdank per OV, anders waren we zondag nog niet aangekomen in Berkeley. ’s Avonds richting Union Square gegaan waar een film vertoond werd. Best leuk, zo midden op de Square een movie night, maar omdat we zo brak waren, zijn we maar richting het Ihouse gegaan.

’s Nachts nog de was gedaan en toen vond ik het wel tijd om te gaan slapen!

Zondag
Alcatraz night tour!!! Finally!!! Rond 3.45 uur moesten we verzamelen op de stairs van het Ihouse. Rond 5.45 uur kwamen we aan bij Pier 33 in SF waar de ferry naar Alcatraz gaat. De tour was al weken geleden uitverkocht, dus ik was blij dat ik via via een kaartje had kunnen bemachtigen (Lianne ging opeens naar Vegas dit weekend en ik mocht haar kaartje hebben, YES YES!!)

Op de ferry voelde ik al de spanning om EINDELIJK voet op Alcatraz te mogen zetten. Hoe bizar, het was ook nog eens super mooi weer in tegenstelling tot zaterdag waar ik amper iets zag. Nu kon ik alles zien, SF, Berkeley, Golden Gate Bridge, letterlijk alles!!

Aangekomen op Alcatraz werd ik wel even stil. Ik kreeg daar een beetje een freaky gevoel en de sfeer wordt er niet beter op met al die vervallen huisjes en cellen. On top of it, liep ik langs het Morgue (mortuarium) en dat gaf nog meer een freaky gevoel.

Eenmaal in het hoofdgebouw kwamen we binnen bij de douches wat er echt heel gaaf uitzag! Tenminste, voor mij dan.. de inmates vonden het vast niet fijn dat ze in hun nakie moesten staan douchen bij anderen met het risico om anaal genomen te worden.

Weetje: Alcatraz was 1 van de weinige gevangenissen waar de inmates met warm water konden douchen. Simpelweg om niet gewend te raken aan koud water, te ontsnappen en richting SF te zwemmen!

Na de douches kregen we onze equipment voor de audiotour die ingesproken is door ex-inmates en guards! Echt super gaaf…

Vervolgens kon ik eindelijk het cellenblok betreden..
Woww.. that feeling… de cellen zijn KLEIN! 1,5m bij 2,5m schat ik. In ieder geval was het bed tegen het hek aan en voeteneind net tegen de WC. Je zal maar diarree hebben gehad en per ongeluk spetteren. Zit je beddengoed er meteen onder! Best nasty… anyway…

Ik heb de cellen gezien van de mannen die zijn ontsnapt, de recreational yard, dining hall, de solitary (isolatiecel), visitation etc etc.

Even over de isolatiecellen. Ik ben in twee cellen gestapt. Eentje> zie foto. En toen ging ik een andere cel in… voor de mensen die in “leven na dood” geloven… ik wist niet hoe snel ik weg moest komen nadat ik er een voet in gezet had. Ik werd dizzy, kreeg een benauwd gevoel en had echt het idee dat er iemand in de cel was. Ik ben er letterlijk uitgevlucht!!! Dat gevoel had ik trouwens bij meerdere cellen. Snel doorlopen en niet nadenken!

Voor de mensen die er niet in geloven, jammer dan ;)

Tja en verder.. Alcatraz is prachtig. Het eiland is heel bijzonder, bij mooi weer kijk je zo de baai in, zie je SF en Oakland/Berkeley liggen.

• 11 Augustus 2011 - 14:04

Der:

Alcatraz is echt eng van binnen! Griezelig zeg. Maar vind je foto's van Alcatraz en SF vanuit de Ferry wel super