Update visum
Door: sabincal
Blijf op de hoogte en volg Sabrina
17 Mei 2011 | Nederland, Rotterdam
2 mei mijn gesprek gehad. Oh oh oh, wat was ik zenuwachtig!! Ik had al gelezen op de site van het consultaat dat je geen electronica (mobiele telefoons en dus ook geen mp3speler) mocht meenemen. Afspraak stond om 14.15uur gepland.
Na een halve dag gewerkt te hebben, ZONDER MOBIELE TELEFOON, ging ik op weg naar Amsterdam. Zo eigenwijs als ik ben, had ik wel mijn Ipod meegenomen. Hallo... ik was zenuwachtig en van muziek word ik rustig!
Anyway, op het Museumplein aangekomen rond 13.50 uur, belde ik aan. En ja hoor.. de vraag kwam "how may I help you". Eerste gedachte "wat is kwart over twee ook al weer in het Engels?!?!" (hoe bedoel je zenuwen). Dus ik mezelf voorstellen en zeggen dat ik om two fifteen een appointment had hahaha. Volgende vraag, "did you bring any electronics with you?" Antwoord: "yes my Ipod". En toen begon het... het zou ongeveer 40 min eer ik naar binnen kon en ik moest 5 min voor mijn afspraak weer aanbellen.
Great! Daar sta je dan bij de zwaar beveiligde poort... Ik zat zelfs te denken om mijn groene Ipod in een plantenbak te deponeren en 'm later op te pikken! Maar ja... it was a gift and I can't do that!
Op een gegeven moment mocht ik binnen, rond 14.20 uur, en moest ik een slok van mijn flesje sap nemen (bang dat er een chemisch goedje in zat?) en kon ik doorlopen naar binnen na twee keer een security check te hebben gehad.
Eenmaal binnen moest ik me melden bij een dame die de standaard papieren vroeg en ze in een mapje deed. Vervolgens mocht ik doorlopen om mijn vingerafdrukken te geven om daarna plaats te nemen in een wachtkamer.
Na een kleine 10 minuten werd ik opgeroepen voor een gesprek. Voor mij "het gesprek"! Dit ging hartstikke goed, ik had me uiteraard zeer zorgvuldig voorbereid en hoefde geen aanvullende informatie te leveren. Vervolgens kreeg ik te horen dat mijn visum goedgekeurd was. IK KON NIET STOPPEN MET LACHEN VANAF DAT MOMENT! Een big smile op mijn hoofd en zo ging ik het consulaat ook uit!
Op 5 mei had ik mijn visum echt in handen en ben zooooo blij!!! US here I come!!!!