Vertrek
Blijf op de hoogte en volg Sabrina
27 Oktober 2013 | Curaçao, Curaçao
Inchecken
Vrijdagochtend was het dan zo ver… ik zou vertrekken richting Curaçao met een tussenstop op St Maarten. Een vlucht waar ik best tegenop zag gezien de reisduur, 11 uur en 25 minuten terwijl je er met een rechtstreekse vlucht binnen 8,5 uur wel bent. Ik had al de dag ervoor online ingecheckt en hoefde in principe alleen mijn koffers af te geven. Ik was wel benieuwd of ik over de toegestane 23 kilo zou komen…. En tot mijn grote schrik (stiekem had ik het al verwacht) woog koffer nummer 1 over de 25 kilo en koffer nummer 2 over de 27 kilo. Of ik me even bij de servicebalie wilde melden… ik keek hulpvragend om me heen en een dame van KLM kwam naar me toegelopen. Ik vertelde wat er aan de hand was en ze vroeg me waar ik heen ging. Ik antwoordde dat ik naar Curaçao ging voor 3 maanden en ECHT al mijn spullen nodig had. Ze gaf me een “waardevolle tip”. Doe alle overvracht in 1 koffer en dan betaal je “maar” €100 ipv €200. Ja de groeten dacht ik, en ik vroeg me of ze me wilde wijzen waar ik mijn koffer kon leeghalen. Ik liep met mijn in paniek geraakte moeder naar de aangewezen plek en zei tegen mn ma dat ik wel gek zou zijn om zoveel te betalen. Ik zei tegen haar dat ik wel een trolly zou kopen beneden bij Plaza en daar de 6-7 kilo in zou doen. Je mag nota bene 12 kilo meenemen in de cabine. Weinig kans dat ik 100 of 200 eurootjes lichter ga zijn en nog kleiner is de kans dat ik van de 13 paar schoenen 5 paar achter laat. Of nog erger… make-up en verzorgingsspullen.
Nou zo gezegd, zo gedaan. Even snel een trolley afgerekend bij de Hema die overpriced was, daar mijn overtollige kilo’s in gedaan en zonder problemen mijn 2 koffers van ieder 23,4 kilo per stuk in gecheckt!
De vlucht zelf
Tijdens het boeken van mijn ticket had ik mijn favo stoel gekozen en op mijn boarding pass stond deze nog een uur voor vertrek. Tijdens het boarden kwam ik er achter dat ik naar een andere rijd was geplaatst met een stoel aan het gangpad. Volgens de stewardess moest ik zeker niet ruilen daar ik een betere stoel had gekregen volgens haar. En ik kwam erachter dat ze gelijk had! In plaats van economy ergens in rij 58 naast het raam, zat ik in economy comfort bij de deur wat betekende EXTRA BEENRUIMTE en een stoel die meer naar achter kon. Daar betaal je tijdens boeken €130 voor en ik had het mooi gratis gekregen. De vlucht was hierdoor erg aangenaam, heb voornamelijk geslapen aangezien ik ziek naar Curaçao ging. De tussenstop op St Maarten viel ook reuze mee. Het meest interessante was het landen. Doordat de “luchthaven” aan het strand ligt, lijkt het net alsof je op zee gaat landen. Tip: YouTube en zoek op jetblast St Maarten. ;)
Na een iets kortere vlucht dan gepland kwam ik eindelijk aan op Curaçao. Het voelde alsof ik weer thuis was, heel raar uiteraard want ik ben hier niet geboren, opgegroeid niets. Maar door mijn tripjes hiernaartoe en mijn liefje voel ik me hier gewoon thuis.
Bij de douane ging alles goed, ik legde even uit dat ik stage kwam lopen en na het tonen van mijn contract kon ik zo door na een stempel in mijn paspoort.
Kortom, het is allemaal prima gegaan thuisblijvers! Sabrina heeft het hier PRIMA naar haar zin!
29 Oktober 2013 - 09:39
Mama: